Meditație ghidată 2: Anxietatea
În această întâlnire, ești invitat(ă) să explorezi una dintre cele mai neplăcute emoții, dar și cea mai comună pentru noi, oamenii: anxietatea. Nu contează ce vârstă ai, pe ce loc de pe planetă locuiești, cum arăți sau ce profesie ai. Noi toți experimentăm, la un moment dat, anxietatea.
Meditația de față este inspirată de conversațiile Dianei cu clienții săi din cabinetul de psihoterapie, de experiența personală, dar și de discuția despre înțelepciunea anxietății susținută de Diana la podcastul Fain & Simplu.
Înainte de a începe exercițiul de meditație, e important să știi că, pe cât de mult îți dorești să eviți această emoție și să o înlocuiești cu fericirea sau oricât de des ți-ai spune că nu e normal să te simți așa, anxietatea are sensul ei. Un prim pas spre a-ți crește disponibilitatea de a-i descoperi mesajele este să-ți dai voie să rămâi în corpul tău atunci când apare. Așa că o să lucrezi cu respirația, pentru a calma sistemul nervos simpatic, cel responsabil cu reacțiile de tip „luptă sau fugă“. Vestea bună e că poți relaxa acest sistem, dacă faci exerciții de respirație.
Dacă vrei să descoperi mai multe despre subiect, după ce parcurgi meditația, îți recomandăm cărțile Înțelepciunea anxietății, de Sheryl Paul, și Dansul fricii, de Harriet Lerner. Le găsești în shopul Paginii de Psihologie.
Iar dacă îți dorești să te conectezi la mai multe resurse oferite de psihologa Diana Lupu, poți accesa articolele din rubrica #PsihoDescoperiri, precum și instrumentul de autocunoaștere Psihodescoperiri. Jurnalul tău de creștere.
Acum să începem să (și) medităm!